BLOG

Us mantenim informats sobre les nostres últimes noticies.

LES TRADICIONS

post img

Hi ha moltes tradicions i supersticions que envolten el dia del casament. Per evitar qu eplogui en un dia tan senyalat, la tradició mana que es portin una dotzena d'ous al convent de Santa Clara. En el cas de pluja, s'ha de mirar des del costat positiu. I és que les llegendes diuen que qui es casa en dia plujós tindrà molts fills. 

Llançar arròs després de la cerimònia és un antic costum oriental i simbolitza fertilitat per a la parella!!

ENTREGA DELS NUVIS I DEL RAM

post img

La figura dels nuvis tradicionalment s'entrega a la parella que s'ha de casar properament. Tot i que, sovint, se'n reparteixen més d'una per si hi ha més d'una parella amb data de casament o alguna sense data però a qui els nuvis faci especialment il.lusió entregar. 

També pot ser que coincideixi amb algun aniversari de casament d'algú proper als nuvis.Pel que fa al ram, segons marca la tradició, es dóna a una noia soltera, que acostuma a ser algú molt proper a la núvia, ja sigui una germana, cosina o una amiga íntima.

El ram suposa el desig de trobar parella per a aquella persona que el rep. Tot i això, aquest record, en ocasions, es dóna també a l'àvia.

L'ELECCIÓ DE LA MÚSICA

post img

La música sempre ha estat una fidel alidad en qualsevol celebració. En un casament, el fet de "moure l'esquelet" s'ha convertit ja en una obligació.

Els nuvis tenen diferents opcions on escollir: una orquestra en directe, un grup de música o un Dj. Això sí, sobretot cal tenir en compte que en el banquet hi ha gent de totes les condicions i edats i, per tant, cal escollir un tipus de música variat qu epugui agradar a tothom. Per això l'èxit està assegurat si alterneu estils i èpoques diferents. 

Normalment es comença amb cançons significatives per als convidats de més edat per després passar ja a la múscia més actual!

DURADA DEL BANQUET

post img

Un dels aspectes fonamentals a tenir en compte el dia del banquet del casament és que la celebració gira a l'entorn dels nuvis, i per tant, la responsabilitat d'animar la festa serà d'ells. Aquí també juga un paper molt important el temps que es dedica a cada part de la celebració del banquet, perquè aquest no acabi fent-se pesat.

És recomanable que l'aperitiu inicial no duri més d'una hora. Aquest marge serà suficient perquè tots els convidats puguin arribar al lloc de la celebració. Un cop el maître cridi l'entrada al saló, el banquet no començarà fins que els nuvis no estiguin servits. Per tant, cal evitar anar a saludar un per un els convidats perquè sinó l'inici del dinar o sopar es farà etern. Aquesta no ha de durar més de dues hores. 

Quan ja s'ha fet el repartiment del pastís és el moment idoni perquè els nuvis saludin els convidats i a partir d'aquí, ja pot començar el ball les hores que calquin!!!

ELS VINS DEL BANQUET

post img

Un cop haurem escollit el menú de boda, el següent pas serà escollir els vins que acompanyaran els plats. En el cas dels banquets tradicionals compostos per entrants, peix, carn, postres i pastís és recomanable triar tres vins diferents que es fonguin amb cada plat, que el vi potencii el sabor del plat sense tapar-lo.

Normalment el peix s'acompanya amb vi blanc. És recomanable que aquest sigui afruitat i sec. Per a les carns és indicat servir un vi negre, si és de criança madur millor. Un bon priorat és fàcil d'apreciar, "vesteix" molt a taula i, a més, pot acompanyar molts plats. 

Finalment per a les postres, la millor elecció és un bon vi dolç i un bon cava per no deixar de fer un bon brindis a la salut dels nuvis!!